#First, een nieuwe tv-zender van een groep populaire Nederlandse Youtubers, gaat maandag van start.

De zender gaat vijf dagen per week een uur live uitzenden vanuit studio DeSmet in Amsterdam. #First is exclusief te zien op kanaal 13 van Ziggo en heeft daarmee een potentieel bereik van ruim 4 miljoen kijkers. De eerste uitzending is maandagmiddag 7 december.

De zender richt zich primair op 13- tot 19-jarigen, de groep die op dit moment nauwelijks nog tv kijkt maar wel elke dag uren achter Youtube zit.

De uitzendingen worden elke dag vanaf 15.30 uur verzorgd. Bij succes wil #First het uur per dag gaan uitbouwen.

Jong

Met een gemiddelde presentatieleeftijd van 23 en een gemiddelde crewleeftijd van 26 jaar kan #First zich letterlijk en figuurlijk de jongste tv-zender van Nederland noemen. De twee belangrijkste programma's zijn First Gaming en het comedy- en entertainmentprogramma AAA!!!.

De uitzendingen worden bedacht en uitgevoerd door populaire YouTubers zoals Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Joost Klein (Eenhoornjoost), Defano Holwijn, Thomas Smagge (Theaumes), Ronald en Timo (HetGamePortaal), Job van Grafhorst (DoeMaarGamen) en Darcy Lazar (De Theemutsen).

Deze presentatoren zijn bij elkaar goed voor meer dan 1,5 miljoen abonnees op Youtube en andere online kanalen. De meeste presentatoren doen tegelijkertijd redactie, productie en regie, zoals ze dat ook voor hun eigen online kanalen doen.

Geen spotjes

Ook met het commercialblok gooit #First het over een andere boeg. Op de zender zullen geen spotjes te zien zijn die ook elders worden vertoond. Commercials moeten speciaal voor #First worden gemaakt, geheel in stijl en tone-of-voice van de zender.