Schaatser Koen Verweij, politiek verslaggever Ron Fresen, Ad Visser en rapper Sef. Zij doen, onder anderen, dit jaar mee aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Dat liet de NTR zaterdag weten.

Aan het dictee doen dertig bekende Nederlanders en Vlamingen mee. Zij nemen het op tegen dertig 'gewone' spellingkenners.

Voor de bekende Vlamingen werpen onder meer televisiemaker Bart Cannaerts, dressuurruiter Michèle George en Sien Wynants (presentatrice bij Ketnet) zich in de strijd.

De jaarlijkse spellingtoets wordt over twee weken, op zaterdag 19 december, uitgezonden op televisie. De tekst wordt geschreven door de Vlaamse auteur Lieve Joris. De jury bestaat uit Annemarie Jorritsma, Lieve Joris en Ludo Permentier. Philip Freriks en Freek Braeckman presenteren het dictee.

Nieuwe opzet

Het dictee heeft dit jaar een andere opzet dan de voorgaande 25 keer. Eerder won degene met de minste fouten; nu zullen na het schrijven van het dictee een Nederlands en een Vlaams team het tegen elkaar opnemen in de finale.

In die teams zitten dan de beste 'gewone' speller en de beste prominente speller. In de finale krijgen de teamleden de opdracht tien moeilijke woorden te spellen. Het team dat uiteindelijk de minste fouten maakt, is de winnaar.