Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Parool en Volkskrant negatief over kwaliteit DWDD-restaurant

De eerste recensies over het DWDD-restaurant zijn niet lovend. Het Parool en de Volkskrant hebben zich negatief uitgelaten over het 5-gangen menu van bijna 80 euro.
Door NU.nl

"Pop-up restaurant van DWDD ontgoochelend slecht", kopt de Volkskrant. "De koninklijke haas is een ramp", schrijft recensent Hiske Versprille van Het Parool.

Donderdag 3 december werd het pop up-restaurant van De Wereld Draait Door (DWDD) geopend in Amsterdam. Het menu is samengesteld door chefkok Robert Kranenborg, die vaak te gast is bij het programma.

Het restaurant blijft tot 22 december open en doneert de winst aan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, een goed doel dat zich inzet voor de strijd tegen kanker.

Disclaimer

In de recensie houdt Versprille nog wel een slag om de arm. "Een disclaimer: we zijn er op de allereerste reguliere avond, waarbij het logisch is dat het team aan elkaar en aan de locatie moet wennen. Elk restaurant, hoe hoogstaand ook, krijgt te maken met kinderziektes."

"De bediening bestaat uit jonge en heel aardige uitzendkrachten die duidelijk ervaring hebben en verschrikkelijk hun best doen. Maar de logistieke operatie loopt genadeloos in de soep."

'Mythisch gortdroog'

De twee kranten hebben het over drankjes die niet komen en gasten die urenlang moeten wachten op hun eerste gerecht. Maar vooral het eten valt niet in de smaak. "Bij de eerste hap haas verslikken we ons bijna: mythisch gortdroog. Dit is meer dan lichtjaren verwijderd van de opvoering in De Wereld Draait Door, ze zitten niet eens in hetzelfde heelal", aldus Mac van Dinther van de Volkskrant.

"Ik heb in studentenhuizen ovengerechten gegeten die beter in elkaar zaten", schrijft Versprille over de grote punt timpano, de beroemde macaronitaart uit de film Big Night.

Lichtpuntje

Wel is er een lichtpuntje: de Cervelas. "Een worst van visgehakt (zalm en coquille) gevuld met stukjes kreeft, pistaches en truffel. Die mag je geslaagd noemen, want het is knap gemaakt: de worst heeft een mooie gladde structuur, zonder rubberig te worden. Het roze gehakt is doorspekt met rode stukjes kreeft en groene pistaches. Truffel hebben we niet geproefd", schrijft Van Dinther.

Versprille stelt dat het duidelijk is waarom de gerechten geen indruk maken. "In zo'n massale setting is het gewoon niet gelukt deze zeer complexe gerechten, die immers niet voor niets bijna nergens meer worden geserveerd, die prachtige en minutieuze aandacht te geven die ze verdienen."

In gesprek met NU.nl vertelde Kranenborg eerder dat hij heeft moeten nadenken over het menu. "Deze gerechten zijn gekozen omdat iedereen het moet willen proberen. Mensen moeten het wel willen durven, vandaar dat het niet te extreem is."


Lees meer over:

DWDDDe Wereld Draait DoorRobert Kranenborg

Aanbevolen artikelen