Een kandidate van het RTL-programma Help Mijn Man Is Klusser, gepresenteerd door John Williams, stapt naar de rechter. De Brabantse vrouw reageerde in het programma teleurgesteld op haar nieuwe keuken en daardoor ontstond ophef op het internet.

Eerder beschuldigde Karin de Jongh uit Roosendaal al de zender van het manipuleren van uitzendingen en nu stapt ze naar de rechter, meldt BN De Stem.

De Jongh vindt dat de zender en het productiebedrijf Blue Circle er alles aan hebben gedaan om haar negatief op televisie neer te zetten. Zo zouden er beelden zijn weggeknipt. De vrouw wil dat de originele opnames opnieuw worden gemonteerd.

Aflevering

De vrouw woonde jaren in een bouwval, omdat haar man zelf probeerde te klussen. Ze schakelde de hulp van John Williams in, maar met het eindresultaat bleek ze achteraf niet blij te zijn.

Volgens De Jongh was het aanrecht te klein en was ze niet blij met het gebrek aan stopcontacten. Op sociale media werd de kandidate met de grond gelijk gemaakt.

De Jongh vindt dat onterecht. "Die reactie is uitgelokt. Ik vond het toen ook al heel mooi geworden, maar dat hebben ze er bijna helemaal uitgeknipt", beweerde ze in april.

Dankbaar

"Ik ben wel dankbaar", stelt De Jongh. "Wel hebben we een aantal dingen in de keuken veranderd, omdat we te weinig ruimte hadden. Sommige dingen zijn niet praktisch met vier kinderen. Dat heb ik toen ook gezegd, maar dat is er uitgeknipt."

RTL 4 ontkent dat het programma is gemanipuleerd. "We hebben het in beeld gebracht zoals het is gebeurd. Het enige wat wij gedaan hebben, is geregistreerd. We hebben het niet gemanipuleerd."

De zaak dient op 18 januari voor de rechtbank in Utrecht.

Bekijk het fragment bij RTL XL