Zanger René Froger en acteur Patrick Stoof doen volgend jaar een poging het dirigentenvak onder de knie te krijgen tijdens het derde seizoen van Maestro.

Froger wilde vorig jaar al meedoen aan het programma, maar zijn agenda liet dit niet toe. Tijdens de komende editie is hij wel van de partij.

''We hebben wat moeten schuiven in de agenda, maar ik ben er bij!", aldus Froger. "Ik vind Maestro een super leuk programma en het lijkt me een enorme uitdaging om mee te doen. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren'', zegt Froger.

Acteur Patrick Stoof is onder meer bekend van zijn rollen in Smeris en Toren C en van de reclamespotjes voor Telfort, waarin hij een ex-miljonair speelt.

Stoof is al aan het oefenen om in januari goed voor de dag te komen. ''Onder de douche, in de auto, op de fiets… Ik probeer overal met mijn vinger de maatsoorten aan te slaan. Vierkwartsmaat, driekwartsmaat, tweekwartsmaat, ik word er zelf al gek van'', zegt de acteur.

Jury

In het nieuwe seizoen van Maestro dat Avrotros vanaf zondag 17 januari wekelijks uitzendt op NPO 1, maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter. Hij vervangt dirigent Otto Tausk. Violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis blijven in de jury.

Het eerste seizoen van Maestro werd gewonnen door Lenette van Dongen. Spike was de winnaar van het tweede seizoen van het programma. Naar de finale keken vorig jaar ruim 1,4 miljoen mensen.

Aftrap

Zondag 10 januari verzorgt Maestro-presentator Frits Sissing de aftrap van de shows met het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert.

In aanwezigheid van de nieuwe Maestro-kandidaten zingen onder anderen Guus Meeuwis, Ilse DeLange en O'G3NE onder begeleiding van een groot symfonieorkest. Maestro-finalist Carlo Boszhard dirigeert het orkest samen met Dominic Seldis.