Na twee jaar stopt René Oosterman als zendermanager bij SBS6. Volgens de commerciële zender heeft hij zelf besloten zijn functie neer te leggen, omdat de invulling van zijn positie is veranderd.

Directeur TV Peter Lubbers van SBS Broadcasting neemt zijn taken tijdelijk over.

"Als zendermanager zit je op een bijzondere plek waar ik met veel plezier op terugkijk. Het waren soms turbulente tijden maar het afgelopen halfjaar is met de groei de rust bij SBS6 wel teruggekeerd”, zegt Oosterman.

Peter Lubbers: "René heeft zich de afgelopen jaren in bijzonder competitieve omstandigheden enorm ingezet voor SBS6. Ik wil René dan ook heel erg bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en wens hem succes met zijn volgende stap."

Tv-branche

Oosterman werkt al meer dan dertig jaar in diverse functies in de tv-branche. Hij werkte eerder als televisiedirecteur voor verschillende tv-producenten en was ook tien jaar actief bij RTL, onder meer als programmadirecteur van RTL4 in de jaren negentig.

Op 11 november 2013 ging hij aan de slag als zendermanager van SBS6. Kort na zijn aantreden scoorde de zender onder meer met het realityprogramma Utopia dat nog steeds op de buis is.

Minder succesvol was Mindmasters Live dat vrijdag al na twee weken van de buis werd gehaald wegens tegenvallende kijkcijfers.