De organisatie van Avrotros heeft excuses aangeboden aan Arjen Lubach naar aanleiding van zijn Facebookbericht over Moltalk. Ook heeft de omroep op zijn verzoek 5.000 euro overgemaakt naar het goede doel Kika.

De organisatie heeft gereageerd op de desbetreffende post op Lubachs pagina, waarin hij vertelde slechts als gast uitgenodigd te zijn voor de nabeschouwing van Wie is de Mol?, terwijl hij het idee ervoor zelf ooit bedacht heeft.

"Beste Arjen, het is natuurlijk ongepast om jou met een standaard mail uit te nodigen voor Moltalk," aldus Avrotros. "Per slot van rekening heb jij mede aan de wieg gestaan van Moltalk. Excuses daarvoor! Die 5.000 euro voor Kika.... Consider it done!"

Lubach uitte donderdagavond zijn ongenoegen over de werkwijze van de werknemers van Moltalk. Hij werd in een algemene e-mail uitgenodigd voor het programma, waar hij eerder twee jaar lang als presentator voor werkte.

Hij pitchte het idee zelf enkele jaren geleden als een televisieprogramma bij de omroep, maar het verscheen eerst alleen op internet. Vanaf volgend seizoen zal het wel op televisie verschijnen.

Eisen

Daarom had hij een aantal eisen voor het programma als hij toch zou besluiten om langs te komen.

"Ik kom graag meteen de eerste aflevering, op 2 januari, maar alleen als de Avrotros 5.000 euro overmaakt naar Kika, Clemens van der Grinten tijdens de live-uitzending in de eerste minuten aan tafel komt staan en mij een bescheiden bos bloemen overhandigt, met de woorden: 'Namens de Avro hartelijk dank voor uw frisse idee waar we nog jaren mee vooruit kunnen, meneer Lubach.'"