De reclame van het snoep Rolo uit 1996 is woensdag verkozen tot de winnaar van de Ster Gouden Loeki Aller Tijden.

De reclame waarbij een jongetje een olifant plaagt en deze olifant jaren later wraak neemt door hem - inmiddels een volwassen man - met zijn slurf een flinke mep te geven, is volgens de jury de leukste Nederlandse reclame aller tijden.

Van de twaalf door een vakjury genomineerde en daarna door een publiekspanel beoordeelde reclames, was dit de leukste en beste.

Rolo reclame
Rolo reclame

Vijftig jaar

De Ster, die dit jaar vijftig jaar bestaat, komt met deze prijs voor de populairste tv-reclame die het meest in ons geheugen is blijven hangen. Deze reclames zijn volgens de jury ''gegrift in ons collectieve geheugen, bepalend voor een tijdperk en pareltjes die de tand des tijds glansrijk doorstaan hebben''.

De andere genomineerden waren: Bommetje (Melkunie, 1997); Der Rudi (Heineken, 2002), Goeiemoggel (KPN, 2007); Klok (Centraal Beheer Achmea, 1989); Lekker lang bellen (Telfort, 2012); Met de Fiat Panda lach je iedereen uit (Fiat, 1983); Petje Pitamientje (Calvé, 1985); Pietertje (Calvé, 2010); Stoplicht (Fruit Joy, 1996); Walk-in-fridge (Heineken, 2009) en Zwanen (KLM, 1995).