Nick Schilder en Simon Keizer gaan voor het vijfde seizoen van het tv-programma The Dream weer naar de Verenigde Staten. Dit keer gaat het Volendamse duo naar de westkust.

Dat maakt Avrotros woensdag bekend. The Dream is vanaf 6 januari wekelijks te zien op NPO 3.

Voor het eerste seizoen van hun tv-programma vloog het duo ook al naar de Verenigde Staten. Toen begonnen ze hun muzikale roadtrip in Memphis en reisden ze verder naar Nashville en New Orleans.

Dit keer beginnen Schilder en Keizer in Los Angeles, waar ze proberen de melodie en tekst te verzorgen voor een potentiële wereldhit.

Surfcultuur

In San Diego leert het duo veel over de surfcultuur en proberen ze in gokstad Las Vegas voet aan de grond te krijgen. Gelegenheidsmanager Kees Tol reist weer met de twee mee.

Avrotros begint het nieuwe jaar niet alleen met Nick & Simon, de Volendammers sluiten 2015 ook af. Op 23 december zendt de omroep de theatershow Herinneringen van Nick & Simon uit. Op tweede kerstdag volgt een registratie van het kerstconcert Kerst met… Nick & Simon.

Keizer en Schilder hebben midden november een contract getekend bij SBS. Daar gaan ze onder andere een nieuw spelletjesprogramma presenteren.