De nieuwe Studio Voetbal-presentator Tom Egbers zegt dat het maken van het programma ingewikkelder is dan het lijkt. 

"Het lijkt misschien heel makkelijk. Je gaat aan tafel zitten en je lult wat over voetbal. Maar zo is het niet", zegt de 58-jarige presentator in gesprek met Panorama.

"Het is een ingewikkelder programma dan het lijkt. Je zou eens bij de regie moeten kijken. Of in het hoofd van een eindredacteur of presentator. Dan weet je niet wat je meemaakt. Alles gaat door elkaar."

Vergelijking

Egbers nam het stokje over van Jack van Gelder, die als presentator naar het nieuwe sportkanaal Ziggo Sport verhuisde. De Almeloër zegt het niet erg te vinden als hij met zijn voorganger wordt vergeleken.

"Het Parool vergeleek mij bijvoorbeeld met de man van het balletje breed, terwijl Jack nog weleens bereid was om de bal in eigen doel te schieten. Dat vond ik wel grappig."

Luisteren

Hoewel Egbers tevreden is met de huidige uitvoering van Studio Voetbal, ziet hij voor zichzelf nog wel enkele verbeterpunten. Zo wil hij beter luisteren en beter spreken.

"En meer trainen in het luisteren naar vijf mensen tegelijk. Al is het belangrijkste misschien wel dat ik af en toe moet denken: donder maar op met je draaiboek. Nu houd ik nog heel veel rekening met wat er achter in de regie gebeurt. Daar moet ik eigenlijk schijt aan hebben."