Het nummer van Straatnieuws met het exclusieve interview met de paus is een ongekend verkoopsucces in Utrecht. Zowel op straat als via de website verkoopt de krant boven alle verwachting.

Normaal ligt de verkoop van een editie tussen de 5.000 en 6.000 exemplaren. Van het pausnummer gingen er 16.000 over de toonbank. Er worden er nog 5.000 bijgedrukt, waarmee de oplage op 21.000 exemplaren komt.

“Straatnieuwsverkopers die zich maandagmorgen aan de Oudegracht meldden om een aantal straatkranten in te kopen, kwamen van een koude kermis thuis. Uitverkocht,” vertelt hoofdredacteur Frank Dries.

“Alleen de vroege vogels hadden nog de laatste nummers met het exclusieve interview met Paus Franciscus kunnen bemachtigen, maar na tien uur was de voorraad schoon op.”

Interview

Het is ook nog steeds mogelijk om de krant te kopen via Straatnieuws.nl. Vrijdag aanstaande is er weer een nieuwe editie van Straatnieuws. Deze editie bevat een groot interview met Marc, de verkoper die in het Vaticaan de paus interviewde.