Aart Staartjes wil voorlopig toch verbonden blijven aan Sesamstraat. De 77-jarige zei eerder aan stoppen te denken, nu het kinderprogramma naar een apart themakanaal en een nieuw uitzendtijdstip verhuist.

"Ze liggen alsmaar met die uitzendtijd te knoeien. Eerst was het een mooi rijtje van Sesamstraat, KRO's Kindertijd, Jeugdjournaal. En dan komen er weer van die mensen, ik noem ze altijd chefs van de Hema, die gaan rekenen en dan moet het weer anders", zei Staartjes zondagmiddag in Heerenveen tijdens een gespreksmiddag, meldt de Leeuwarder Courant maandag.

"Je wordt gewoon weggeduwd."

Tijd voor Max

Sesamstraat moet volgend jaar op NPO 1 plaatsmaken voor Tijd voor Max, dat dagelijks van 17.00 tot 18.00 wordt uitgezonden.

Volgens een woordvoerder van de NPO is Sesamstraat vanaf volgend jaar nog steeds rond 17.30 uur te zien, maar dan op Zappelin Xtra. De meeste kabelmaatschappijen hebben dat themakanaal in hun pakket.

Toen Staartjes het nieuws hoorde overwoog hij te stoppen, maar daar is hij van afgestapt. Hij wil "de bestuurders hun zin niet geven". 

Verdiencultuur

De acteur haalde zondagmiddag ook uit naar de 'verdiencultuur' in Hilversum, waar een overgroot deel van de Nederlandse media gevestigd is. Volgens Staartjes krijgen jongen kijkers op NPO 1 te veel Belgische producties, bijvoorbeeld van Studio 100, te zien.

"Zal ik je eens wat vertellen? Die leveren ze voor niks! Die worden gebruikt als propaganda voor al die pretparken!"