De opvolger van Man Bijt HondJan Rijdt Rond, heeft maandag bij NPO3 86.000 kijkers getrokken. Het was de eerste aflevering voor het nieuwe programma.

Dat meldt Stichting Kijkonderzoek dinsdag.

De makers van Man Bijt Hond maakten in augustus bekend definitief te stoppen met het programma. KRO-NCRV maakt in plaats daarvan de programma's BinnensteBuiten op NPO2 en Jan Rijdt Rond.

Man Bijt Hond scoorde gemiddeld zo'n 399.000 kijkers in het laatste jaar. Het programma maakt een doorstart op internet.

Jan Rijdt Rond staat recht tegenover het 20.00 uur Journaal op NPO1, waar maandag 2,7 miljoen mensen naar keken. Het Journaal is daarmee het best bekeken programma van de avond.

Seizoensrecord

Met 1.771.000 kijkers heeft De wereld draait door maandagavond het seizoensrecord aangescherpt. De speciale DWDD-uitzending stond geheel in het teken van de terroristische aanslagen in Parijs.

Uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) blijkt volgens Mediacourant dat de Parijs-special de best bekeken uitzending tot nu toe was. Een woordvoerster van BNN-VARA bevestigt dat dit seizoen niet eerder zoveel kijkers op DWDD afstemden.