Nieuwslezeres Fleur Wallenburg van 3FM heeft besloten haar carrière een andere wending te geven. Ze las vrijdag in de middagshow van Frank van der Lende haar laatste nieuwsbulletin voor.

''Dit was mijn laatste bulletin, ik heb besloten dat het na al die jaren mooi is geweest'', vertelde Fleur aan Frank. Ze presenteerde sinds juni het NOS-nieuws in zijn middagshow. Daarvoor was ze zes jaar de vaste nieuwslezeres in de ochtendshow van Giel Beelen.

Wallenburg zei dat ze de afgelopen tijd achter de schermen heeft gewerkt bij de NOS en dat ze heeft besloten daarmee door te gaan. NOS op 3 viert vrijdag met oud-nieuwslezers dat 3FM vijftien jaar geleden begon met eigen nieuwslezers en bulletins op informele toon.

''Ergens is het heel jammer'', zei Wallenburg. ''Wat zijn er toffe dingen gebeurd en ik verlaat een fantastische club mensen. Maar het is tijd om wat anders te gaan doen. Dank voor al het luisteren." Van der Lende, die het al een paar dagen wist, ziet op tegen het afscheid. "Het nieuws klinkt net iets minder verdrietig met jouw stem. Fleur, we gaan je missen."