Marco Borsato stopt definitief als coach bij het televisieprogramma The Voice of Holland. De zanger zou het te druk hebben.

Dat bevestigde hij vrijdagochtend op NPO Radio 2.

Donderdag zei Borsato al tegen het Algemeen Dagblad dat hij overwoog om met het zijn jurywerk voor het programma te stoppen. "Ik kan aan jou bevestigen dat het inderdaad zo is", aldus Borsato tegen Radio 2-presentator Bart Arens.

"Het is het leukste programma waar ik ooit aan mee heb gewerkt, maar het was altijd een tijdelijk verhaal. Mijn agenda laat het niet meer toe."

"Als je het goed wil doen, moet je er veel energie en tijd voor vrijmaken", vindt Borsato, die momenteel met zijn vijfde seizoen bezig is bij de talentenjacht.

Bucketlist

De zanger vertelt dat hij het dit jaar al erg druk had, met zijn jurywerk en de optredens voor Symphonica in Rosso. "En voor volgend jaar staan er nog een aantal dingen op m'n bucketlist. Ik moet nog voor Warchild weg, ik wil graag fotograferen en ik wil een aantal festivals doen. Ik moet daar een keer tijd voor vrijmaken."

RTL bevestigt aan NU.nl dat Borsato inderdaad vertrekt na afloop van het vijfde seizoen. Het aankomende seizoen van The Voice Kids doet hij nog wel mee, daarna stopt hij ook daar.

Borsato is sinds het tweede seizoen van The Voice verbonden aan het programma, dat nu in het zesde seizoen zit. Hij won als coach drie keer de talentenjacht: in seizoen twee met Iris Kroes, in seizoen vier met Julia van der Toorn en in seizoen vijf met O'G3ne.