De kandidaten voor het zestiende seizoen van Wie is de Mol zijn donderdag bekendgemaakt.

In 2016 zijn onder andere 3FM-dj Annemieke Schollaardt, Shownieuws-presentatrice Airen Mylene, harpist Rémy van Kesteren, presentator Klaas van Kruistum, politiewoordvoerster Ellie Lust (foto) en hockeyer Taeke Taekema te zien in het AVRO-spelprogramma.

Dat werd duidelijk op de Dam in Amsterdam, waar de eerste eliminatie van het nieuwe seizoen plaatsvond. 

Ook presentator Tim Hofman, acteur Rop Verheijen, actrice Marjolein Keuning en hoofdredactrice van de Nederlandse Harper's Bazaar Cécile Narinx doen mee aan het programma, dat dit seizoen in de Dominicaanse Republiek wordt opgenomen.

Eliminatie

Actrice van Goede Tijden Slechte Tijden Toprak Yalçiner werd eerst ook als kandidaat genoemd, maar ze viel af bij de eerste eliminatie.

"Een nieuw land, nieuwe kandidaten, een nieuw seizoen. Nieuw, maar toch vertrouwd. Zo zou ik, met gepaste trots, dit 16e seizoen van Wie is de Mol willen omschrijven," aldus presentator Art Rooijakkers.

Het programma wordt vanaf dit seizoen niet meer op de donderdagavond uitgezonden. Vanaf 2 januari is Wie is de Mol te zien op de zaterdagavond om 20.30 uur op NPO1. 

Vorig jaar was Margriet van der Linden De Mol. De winnaar van het vijftiende seizoen was NOS-nieuwslezer Rik van de Westelaken.