Marco Borsato overweegt te stoppen met The Voice of Holland.

Dat vertelt hij aan het AD.

De 48-jarige zanger zit dit seizoen voor de vijfde keer op de stoel als coach bij het immens populaire programma. Wellicht is dat de laatste keer, mede omdat Borsato ook graag tijd wil vrijmaken in zijn agenda. "Ik moet het gesprek hierover met producent John de Mol nog aangaan."

"Maar als ik goed wil coachen, moet ik heel veel tijd en energie in mijn pupillen steken ook - of misschien juist - als de camera's niet aanstaan. En de vraag is of ik dat goed kan blijven combineren met alles", legt hij uit.

Tia

Borsato werd in januari 2013 getroffen door een tia, een lichte beroerte, en ook dat speelt mee in zijn overweging. "Ik wil het rustiger aandoen, moet op mezelf letten en dan moet ik kiezen. Ik ben gaan schiften: wat doe ik nog wel, wat vind ik minder belangrijk?"

Zijn oud-collega Angela Groothuizen is niet verbaasd over het voornemen van Borsato. "Op een gegeven moment heb je alles gezien en gezegd en het is heel tijdrovend", aldus de zangeres. Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL, gaat ervan uit dat "hij er volgend jaar niet bij is."