Het tijdschrift van het televisieprogramma Voetbal Inside gaat volgens hoofdredacteur Johan Derksen niet over voetbal.

Dat vertelt hij woensdag bij BNR Nieuwsradio.

Derksen zegt dat het blad een spin-off is van het programma. "De medewerkers van het programma hadden ooit het idee om het Johan te noemen, maar dat vind ik te eng en dan ga je je ook nog eens belangrijk voelen. Ik heb het liever over de mensen aan tafel. Het wordt een human interest-blad."

De hoofdredacteur noemt een voorbeeld. "Neem nou eens Jan Boskamp. Heel weinig mensen weten dat hij een kenner is op het gebied van de Tweede Wereldoorlog. Hij is opgegroeid in het verwoeste Rotterdam en heeft nog steeds een bloedhekel aan Duitsers. En hij heeft ook nog eens alle musea die over die oorlog gaan bezocht."

Pijper Media

Het blad wordt uitgegeven door Pijper Media. In september 2015 brak Derksen met WPG Uitgevers. Pijper Media kocht vorig jaar van Sanoma de mannenbladen Panorama, Nieuwe Revu en Playboy. Sanoma verkocht eerder al Wieler Revue en de restaurantgids Lekker 500 aan Pijper Media, uitgever van onder meer Lonely Planet en Surfmagazine.

Begin november begonnen de mannen van Voetbal Inside met de Derde Helft, een verlenging van hun eigen praatprogramma die online te volgen is op de website van het RTL-programma en via de nieuwe app.

Het tijdschrift wordt een keer in de twee maanden uitgebracht. Volgens Derksen moet het eerste nummer voor de feestdagen in de winkel liggen.