Jan Versteegh heeft bij het winnen van de Prijs voor Aanstormend Talent tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala zijn tranen moeten bedwingen.

Dat vertelt hij in gesprek met de Vara Gids.

"'Niet gaan janken Jan, nou niet gaan janken', zei ik steeds tegen mezelf. Het lukte half. Ja, op dat moment kwam het even allemaal samen", herinnert Versteegh.

De 29-jarige presentator werd tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala vergezeld door onder andere vrienden, collega's, zijn vriendin, maar ook zijn ouders. "Er is een shot dat mijn moeder haar tranen afveegt en mijn vader met zijn armen in de lucht staat te zwiepen."

Erkenning

Voor Versteegh was het zeer fijn om zijn ouders zo blij te zien. "Uiteindelijk wil iedereen die erkenning van zijn ouders. En dan is zo'n prijs een mooie bevestiging: zie je wel, ik heb de goede keuzes gemaakt", vervolgt hij.

"Aan de andere kant; zo'n prijs is leuk en eervol, maar ook relatief. Het verandert niks. Het is net als trouwen: je schuift een ring om elkaars vinger en de volgende dag is alles nog hetzelfde."

Eigen show

Na het winnen van de prijs wil Versteegh nog geen concrete plannen voor de toekomst maken. Maar hij heeft wel 'grote' dromen. "Een eigen show presenteren, à la Matthijs of Humberto, op het snijvlak van entertainment en inhoud, dat lijkt me te gek. Maar dat mag ook over vijftien jaar gebeuren."