Dennis Weening is blij dat hij na het presenteren van programma's als WipeOut en Killer Karaoke van RTL de kans krijgt programma's te maken over maatschappelijke thema's. "Ik wilde af van platte televisie maken."

De presentator vertelt in een gesprek met NU.nl dat hij merkte dat de tijd rijp was om serieuzere thema's aan te pakken. Dat deed hij al met Tourette on Tour, waarin hij meeliep met mensen met Gilles de la Tourette, en dat doet hij nu weer met Blind Naar De Top.

"Ik wil groeien. Ik wilde af van dat platte en toe naar meer inhoud. Human interest-programma's maken. Die kans krijg ik nu", aldus Weening, die in het verleden naast Wipeout ook onder andere So You Think You Can Dance presenteerde.

Geblinddoekt

In Blind naar de top gaan Weening en co-presentatrice Lieke van Lexmond met zes blinde en slechtziende jongeren naar de top van de Kilimanjaro, onder begeleiding van een professioneel bergbeklimmer. De twee presentatoren laten zich blinddoeken en gaan zelf dus ook "blind naar de top".

"Ik twijfelde eerst, het voelde vreemd, het is toch een beetje 'doen alsof je blind bent'. Maar het zorgde voor een saamhorigheidsgevoel, dat merkte ik aan de deelnemers", aldus Weening.

Schuldig

De begeleider van de expeditie wilde dat de presentatoren hun blinddoeken afdeden als ze stilstonden, maar na verloop van tijd wilden Weening en Van Lexmond daar niet meer aan. "Je voelt je toch een beetje schuldig: je bent op een prachtige plek en de rest kan het niet zien. Dat voelt niet goed. Maar de deelnemers waren daar heel duidelijk in: 'af die blinddoek!'. Ze zeiden dat ze hetzelfde zouden doen als ze ons waren."

Na zijn ervaringen op de Kilimanjaro hoopt Weening de trend door te zetten en meer programma's te kunnen maken over serieuzere thema's. Daarnaast zou hij graag een muziekprogramma willen maken. "Dat is er nog niet op RTL 5 en ik denk dat daar zeker publiek voor is. Bij deze bied ik het aan."