Johan Derksen, Wilfred Genee, Rene van der Gijp, Hans Kraay jr., Johan Boskamp en Wim Kieft krijgen hun eigen tijdschrift. Medio december ligt Voetbal Inside als blad in de winkels. 

Pijper Media brengt het nieuwe voetbalblad uit in samenwerking met RTL.

Voetbal Inside bevat volgens een aankondiging van de uitgeverij interviews en fotoreportages met de zes hoofdpersonen, maar ook verhalen met de toppers uit de voetbalwereld. ''Waarbij de glimlach, net als op tv, uiteraard niet ontbreekt."

Het blad gaat de concurrentie aan met Voetbal International. Derksen was tussen 2000 en 2013 hoofdredacteur van het voetbalweekblad.

Derde helft

In september 2015 brak Derksen met WPG Uitgevers. Pijper Media kocht vorig jaar van Sanoma de mannenbladen Panorama, Nieuwe Revu en Playboy. Sanoma verkocht eerder al Wieler Revue en de restaurantgids Lekker 500 aan Pijper Media, uitgever van onder meer Lonely Planet en Surfmagazine.

Maandag begonnen de mannen van Voetbal Inside met de Derde Helft, een verlenging van hun eigen praatprogramma die online te volgen is op de website van het RTL-programma en via de nieuwe app.