Presidentskandiaat Donald Trump was zaterdagavond gastheer van het Amerikaanse tv-programma Saturday Night Live, maar buiten demonstreerden tientallen mensen tegen de Republikein. 

Rondom de deelname van Donald Trump was veel commotie. Volgens zender NBC, die de sketchshow uitzendt, waren er tweehonderd demonstranten op de been.

Vooral latino's protesteerden tegen de Republikeinse presidentskandidaat. Daarnaast kwam een handjevol voorstanders opdagen voor de uitzending. 

Trump heeft diverse uitspraken gedaan over Mexicanen, die bij veel Zuid-Amerikanen in het verkeerde keelgat is geschoten. Zo zei hij dat Mexicanen vooral drugs, misdaad en verkrachtingen meenemen naar de VS.

'Racist'

Een van de actievoerende groepen loofde een prijs uit voor de persoon die Trump tijdens de live-show zou uitschelden en dat liet komiek Larry David zich geen twee keer zeggen. ​

Tijdens de openingsmonoloog van de presidentskanididaat schreeuwde de Curb your enthousiasm-ster 'racist' naar Trump. "Trump is een racist."  

Saai

Volgens filmblad Variety kreeg de Republikein weinig tijd op het scherm. Hij zou maar twaalf minuten te zien zijn geweest. Ter vergelijking: Miley Cyrus, die de eerste gastvrouw van het seizoen was, was ruim 22 minuten te zien. 

In de openingsmonoloog deelde Trump wederom een sneer uit naar komiek Rosie O'Donnell met wie hij al jaren in de clinch ligt. 

De Britse krant The Guardian vond de uitzending van zaterdagavond door de bank genomen 'niet grappig'. De krant spreekt van "tandeloze grappen".