Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Bijna 1,9 miljoen kijkers zien finale K3 zoekt K3

De ontknoping van de talentenjacht K3 zoekt K3 heeft vrijdagavond bijna 1,9 miljoen kijkers getrokken. 

K3 zoekt K3 was na The Voice of Holland - The Battle met 2,2 miljoen kijkers en het Achtuurjournaal met 2,1 miljoen kijkers het best bekeken programma van de vrijdagavond. 

Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe de Pilleceyn wonnen de show. Zij vervangen de K3-zangeressen Karen, Kristel en Josje, die ermee stoppen.

Lees het artikel

Bandleden Normaal van de weg gehaald na concert 

Leden van de Achterhoekse rockband Normaal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie van de weg gehaald. 

Normaal was op de terugweg van een concert met Rowwen Hèze in het Limburgse America. Zanger Bennie Jolink plaatste een video op Facebook van het voorval.  

Lees het artikel

Ewbank en De Levita werkten tien jaar aan nieuwe Nederlandse musical 

Robin de Levita, John Ewbank en Marco Borsato hadden tien jaar nodig om aan de musical Sky te kunnen beginnen. Het is een van de eerste musicals in Nederland die gebruik maakt van 3D-techniek.

“Het wachten op de techniek duurde langer dan het rondkrijgen van de financiering", zegt John Ewbank in gesprek met NU.nl.

Sky gaat over een 16-jarig meisje dat de dilemma's in haar leven probeert op te lossen terwijl ze droomt. John Ewbank componeerde nieuwe nummers voor het stuk, maar er zullen ook liedjes gebruikt worden die hij eerder voor Marco Borsato schreef.

Lees het artikel

Youth krijgt meeste nominaties European Film Awards 

Het drama Youth van de Italiaanse filmmaker Paolo Sorrentino maakt in december de meeste kans op een European Film Award. De film heeft vijf nominaties in de wacht gesleept. 

Het Engelstalige drama gooide dit jaar tijdens het filmfestival van Cannes al hoge ogen. De film maakt kans op prijzen in de categoriën beste film, beste regie, beste actrice (Rachel Weisz), beste acteur (Michael Caine) en beste scenarist. 

Lees het artikel

Sophie Ellis-Bextor bevallen van vierde zoontje 

Sophie Ellis-Baxter is dinsdag bevallen van haar vierde kindje. Sophie Ellis-Bextor noemde haar zoontje Jesse. 

Op Instagram plaatste ze een foto van haar jongste zoon. 

Lees het artikel