Ron Brandsteder wil niet meer terug op televisie. De 65-jarige presentator zegt dat een leven zonder tv-werk hem prima bevalt.

Dat zegt de presentator in De Telegraaf.

Sinds 1978 presenteerde Brandsteder meer dan twintig programma's, waaronder Ron's Honeymoonquiz, Moppentoppers en de Showbizzquiz.

Kleermaker

Tegenwoordig heeft hij geen behoefte meer aan tv-klussen. "Je kunt het een beetje vergelijken met een kleermaker die zich niet meer thuis voelt in het atelier. Het was geweldig, maar ik zit in een volgende fase van mijn leven."

Volgens Brandsteder is de nieuwe generatie presentatoren opgestaan. Hij merkt ook dat de jeugd hem nog nauwelijks kent. Zo vroeg een meisje van een jaar of vijftien, zestien hem onlangs om een handtekening. "'Wilt u opschrijven: voor Loes?', vroeg ze. En toen ik vroeg wie dat was, zei ze: 'Mijn oma'. En ik hoopte nog dat ze 'mijn moeder' zou zeggen, haha."

Natuur

Brandsteder zit overigens niet stil. Zo presenteert hij wekelijks het programma Nostalgia op Radio 5, leest en sport hij veel, bezoekt hij regelmatig sportwedstrijden en muziekconcerten en vindt hij het heerlijk om een ommetje te maken.

"Dan kijk ik hoe de natuur verandert, hoe de herfst de bladeren kleurt; daar kan ik van genieten. Ook daaraan merk ik dat ik ouder word."