De komst van Tom de Groot bij Eigen huis & tuin, zorgde ervoor dat de bekende gezichten van het programma het gevoel hadden weer op scherp te worden gezet. 

Thomas Verhoef en Lodewijk Hoekstra waren bang dat het programma zou lijden onder de komst van de populaire boer.

"In de afgelopen elf jaar hebben Thomas en ik zo veel mensen zien komen en gaan, voor én achter de schermen. Als je dan hoort dat er weer vernieuwd moet worden, krab je jezelf wel even achter de oren. Moet dat nou? Alwéér?", aldus Hoekstra in een interview met Veronica Magazine.

Jarenlang presenteerde Quinty Trustfull het klusprogramma en losten Hoekstra en Verhoef de problemen in en rondom het huis op. In 2015 werd gekozen voor een nieuw format: twee tuinmannen, twee klussers en twee presentatrices.

Daarbij zaten naast de voormalig Boer Zoekt Vrouw-deelnemer ook klusvrouw Miranda Leijstra en presentatrices Froukje de Both en Evelyn Struik.

Inhoud

Hoekstra zegt even bang te zijn geweest dat de inhoud van het programma onder de uitbreiding van het presentatieteam zou komen te lijden. "Op die manier voelde de komst van nieuw bloed wel een beetje als een bedreiging."

Ook Verhoef voelde druk toen de nieuwe opstelling bekend werd gemaakt. "Als gezicht van de show moet je blijven presteren. Bang dat mijn plek werd ingenomen was ik niet. Maar de nieuwe energie in de vorm van Tom en de vrouwen zette me wel op scherp. Zou ik als 'poppetje van het programma' overeind kunnen blijven? Iedereen is vervangbaar, toch?"

Nu het seizoen is begonnen merken de mannen dat ze niets te vrezen hebben van de oud-deelnemer van Boer Zoekt Vrouw, zo zegt Hoekstra.

"Ik zag sympathie in die ogen. Tom is een goeie vent, dacht ik meteen. En dat klopte. Er is een klik. We maken nog steeds een lekker programma én we lachen ons met Tom de ballen uit de broek."