Ziggo en Sport1 gaan samen een sportzender inrichten. Ziggo Sport moet vanaf 12 november gratis te zien zijn voor abonnees.

Dat maakt de zender maandag in een perspresentatie bekend. 

De nieuwe zender zal onder meer voetbalwedstrijden uit de Spaanse competitie en de Formule 1 uitzenden. Maar zal ook Golf-, NBA- , tennis-  en atletiekwedstrijden tonen. 

Champions League-wedstrijden zullen niet op het 'open kanaal' verschijnen. Die rechten heeft SBS verworven.

Nieuwe talkshow

Tijdens de presentatie werd ook bekendgemaakt dat onder anderen Jack van Gelder, Youri Mulder en Henk ten Cate hun expertise voor de zender gaan gebruiken. Eerstgenoemde krijgt ook een nieuwe talkshow: Peptalk. Hierin zal Van Gelder ondersteund worden door Frank Evenblij.

"Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch", zegt Van Gelder in een persbericht dat door Ziggo werd verstuurd. "Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten hebben we een potentieel miljoenenpubliek."

Plannen over een mogelijke samenwerking werden afgelopen augustus al door het AD naar buiten gebracht, maar konden destijds niet bevestigd worden.

Ziggo Sport Totaal

Naast Ziggo Sport zal ook Ziggo Sport Totaal worden aangeboden, die zender neemt de plek van Sport1 in.

Via Ziggo Sport Totaal houden klanten toegang tot kanalen als Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. Klanten van Sport1 gaan automatisch over naar Ziggo Sport Totaal.