Het aantal kijkers voor het programma Thuis op zondag op SBS6 is gedaald naar 284.000 kijkers.

Dat meldt Stichting Kijkonderzoek maandag.

De show met Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg springt in het gat dat is ontstaan na het einde van Carlo & Irene: Life 4 You op RTL 4. Ondertussen heeft het programma concurrentie van Carlo's TV Cafe, dat afgelopen zondag 664.000 kijkers trok.

"Ik heb Carlo en Irene heel hoog zitten en doe ook echt niet alsof Kim-Lian en ik hen kunnen vervangen", aldus Zeelenberg tegen NU.nl. "Op dat niveau zijn wij gewoon nog lang niet. Men heeft het over ons als een 'duo', maar dat zijn we natuurlijk nog niet. We kennen elkaar net. Het klikt, maar dat is pas het begin."

Half miljoen

Thuis op zondag begon anderhalve maand geleden met bijna 450.000 kijkers. Een week geleden stond dat aantal nog op 382.000 geïnteresseerden. 

Het best bekeken programma van zondag was Studio Sport Eredivisie met 2.910.000 kijkers. Daarnaast haalden alleen nog het Achtuurjournaal en Miljoenenjacht de grens van 2 miljoen. Bijna 900.000 mensen zagen Max Verstappen negende worden bij de Grand Prix van Mexico.

De Reünie

De nieuwe reeks van De Reünie op NPO 1 ging zondagavond uit de startblokken met 1.264.000 kijkers. Het KRO-NRCV-programma met Patrick Lodiers als presentator staat daarmee op de vijfde plaats van best bekeken programma's in de ranglijst

In de eerste aflevering stond een klas van het Scala College uit 1998 centraal. Patrick Lodiers ging in de uitzending met oud-leerling Adem terug naar winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Daar werd hij in 2011 beschoten door Tristan van der V., maar ondanks zijn verwondingen lukte het Adem om langs de winkels te rennen om andere mensen te waarschuwen voor de kogelregen.