Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Sophie Hilbrand hoopt dat opvolger De Lama's kijkcijfers NPO3 opkrikt

Sophie Hilbrand hoopt dat de opvolger van De Lama'sAlpacas, de zender NPO 3 een zetje in de juiste richting zal geven. "Het heeft zeker de potentie om dat te doen." 

Hilbrand denkt dat Alpacas meer potentie heeft dan eerdere komische programma's van BNN-Vara. "Het succes van De Lama's was dat alles zo oprecht overkwam. Bij latere programma's gebruikte men een soort registratie van scènes. Juist bij De Lama's liet je ook zien dat het vreselijk mis kon gaan, en dat was het hilarische", legt de 40-jarige presentatrice uit.

Lees het hele artikel

3FM-dj Wijnand Speelman reist naar Congo voor Serious Request

Radio-dj Wijnand Speelman reist naar Congo voor Serious Request. Daar zal hij reportages gaan maken over jongeren die te maken hebben met oorlog. 

De dj vertrekt 15 november naar het oosten van Congo, om er veel mensen te bezoeken. "Er zijn daar extreem veel jongeren die niks kunnen. Dat verhaal van die mensen moet ook verteld worden." Speelman zegt op 28 november weer terug te zijn.

Lees het hele artikel

'Liam Payne gaat zich focussen op schrijven van liedjes voor anderen'

One Direction-zanger Liam Payne wil zich tijdens de pauze van de band gaan focussen op het schrijven van liedteksten voor andere artiesten en de zakelijke kant van de muziekindustrie.

Payne praat voor het eerst gedetailleerd over zijn plannen vanaf maart. "Ik heb goed nagedacht over de periode dat we met onze band een pauze nemen. Ik ga me meer bezighouden met het publiceren van muziekteksten en het samenwerken met andere artiesten." 

Lees het hele artikel

Zangeres Becky G speelt gele Power Ranger

Zangeres Becky G speelt de gele Power Ranger in de nieuwe Power Rangers-film. De film zal in 2017 verschijnen. Gomez wordt toegevoegd aan de Power Rangers-cast. The Martian-actrice Naomi Scott speelt de roze Power Ranger, RJ Cyler de blauwe, Ludi Lin de zwarte, en Dacre Montgomery de rode.

Filmmaatschappij Lionsgate zou bewust gekozen hebben voor jonge acteurs net onder de twintig die al wat ervaring hebben, maar niet direct herkenbaar zijn.

Lees het hele artikel

Kate Winslet vindt sociale media 'zeer schadelijk' voor kinderen

Actrice Kate Winslet vindt sociale media "zeer schadelijk" voor kinderen. Ze vertelt dat ze haar eigen kinderen verboden heeft zulke sites te gebruiken, omdat ze bang is dat hun eigenwaarde erdoor aangetast wordt.

Winslet geeft aan dat in haar huis geen vormen van sociale media gebruikt mogen worden. Haar dochter wilde wel graag een Instagram-account, maar de actrice deed dat af als "het weggooien van herinneringen". Haar suggestie: "Kinderen moeten in bomen klimmen, Monopoly spelen."

Lees het hele artikel