Met de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Vive la Frans hebben Frans Bauer en zijn broer Dorus 1.073.000 kijkers gescoord. Het programma van NPO1 staat op de tiende plaats in de ranglijst van best bekeken programma's op de zaterdagavond.

Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Dit jaar ontvangen Bauer en zijn broer Dorus geen bekende Nederlanders, maar zijn ze zelf te gast. De broers trokken ruim een maand door Europa en bezochten bekenden en onbekenden in het buitenland. In de eerste aflevering van Vive la Frans was onder andere te zien hoe de broers werden ontvangen in België door Jean Marie Pfaff. Vorig jaar was de seizoensopener van het programma goed voor 1007.000 kijkers.

De ranglijst wordt aangevoerd door Ik hou van Holland met ruim twee miljoen kijkers. Ook het nieuwe seizoen van De Kwis deed het goed, het VARA-programma met Paul de Leeuw als presentator staat met 1,5 miljoen kijkers op de vierde plek na het NOS Journaal en Studio Sport Eredivisie.

5 Tegen 5

De comeback van 5 Tegen 5 met Ruben Nicolai als nieuwe presentator was goed voor 653.000 kijkers op RTL4. Nicolai treedt als presentator van 5 Tegen 5 in de voetsporen van Willem Ruis, Winston Gerschtanowitz, Gordon, Peter Jan Rens en Carlo Boszhard.

Iets meer dan 680.000 mensen hebben zaterdag de finale van het WK-rugby tussen Nieuw-Zeeland en Australië gezien. Daarmee kwam de uitzending op RTL 7 op een vijftiende plaats in de dagrangschikking van Stichting KijkOnderzoek.