Paul de Leeuw kan staatssecretaris Dekker 'niet meer serieus nemen'

Paul de Leeuw kan staatssecretaris Sander Dekker na zijn optreden in De Wereld Draait Door niet meer serieus nemen. "Hij wist helemaal niets van de televisiewereld. Je hoeft niet alles te volgen, maar je kunt je toch laten voorlichten?"

Dat zegt De Leeuw vrijdag in De Volkskrant.

Dekker zat 25 september bij De Wereld Draait Door, om te praten over de publieke omroep. De staatssecretaris liet eerder namelijk weten amusement niet meer als 'kerntaak' van de publieke omroep te willen zien. De 'omstreden' mediawet is half oktober door de Tweede Kamer aangenomen.

Tijdens de uitzending zei Dekker onder meer dat hij niet zoveel heeft met het nieuwe programma van Paul de Leeuw, Kun je het al zien?. "Zondagavond, voordat ik het lichtje uitknip, wil ik iets zien waar ik blij van word. En dat was niet Paul de Leeuw."

Armoedig

De Leeuw vindt dat amusement wel belangrijk is op televisie, maar "kan zich voorstellen" dat er rond een programma als Ranking the Stars twijfels zijn. "Sommigen vinden het plat, maar ik blijf erbij dat het een vermakelijke show is. En we bereiken de jongere doelgroep, wat ook belangrijk is voor NPO3."

Toch kan hij Dekker na zijn optreden in De Wereld Draait Door niet meer serieus nemen. "Hij zei: 'Ik kijk liever naar Katja Schuurman dan naar Paul de Leeuw'. Dat snap ik als je hetero bent. Als homo trouwens ook. Maar het slaat natuurlijk nergens op. Ik vond de dingen die hij naar voren bracht zo armoedig. Ach. Wel leuk voor hem dat hij zo geniet van gitaardocumentaires in het weekend."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie