De redactie van het KRO-NCRV-programma De Reünie zocht contact met de advocaat van Tarik Z. voor een aflevering die in het teken staat van het NOS Journaal. De man drong eerder dit jaar het NOS-gebouw binnen.

Advocaat Ton Visser is volgens een woordvoerder van de omroep benaderd "om te peilen wat de mogelijkheden waren". Uiteindelijk zag de redactie van het tv-programma af van samenwerking.

Op 3 januari draait De Reünie om het 60-jarig jubileum van het NOS Journaal. Onderdeel van die uitzending is een reconstructie van de inval van Z. tijdens een live-uitzending van het Achtuurjournaal op 29 januari dit jaar.

Uit het mailcontact met Visser bleek al snel dat Z. zelf geen vragen zou kunnen of willen beantwoorden. De raadsman zou dat wel namens zijn cliënt kunnen doen, maar daar zagen de makers van het programma later van af.

Onverstandig

Z. en Visser waren woensdag bij het gerechtshof in Leeuwarden. Daar liet Visser weten dat er contact is geweest met het programma, maar dat het voor zijn cliënt onverstandig zou zijn om mee te werken, omdat het Openbaar Ministerie hem juist verwijt dat hij 'maatschappelijke onrust' veroorzaakte door het NOS Journaal te kapen.

Meewerken aan De Reünie zou volgens de advocaat negatieve gevolgen kunnen hebben voor Z. zijn strafzaak in hoger beroep.