Jan Versteegh moet het als presentator in het nieuwe programma Jan is de Beste voor het eerst in zijn eentje redden. "Ik moet het nu laten zien", zegt de 29-jarige tegen NU.nl.

Jan Versteegh, die twee weken geleden de Prijs voor Aanstormend Talent tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala won, heeft al de nodige ervaring als presentator.

Zo voerde hij de kijker door programma's als Spuiten&Slikken en 3 op Reis Backpack. Toch vormt de presentatie van zijn nieuwe programma een lichte uitzondering. Versteegh presenteert Jan is de Beste namelijk in zijn eentje en dat zorgt voor lichte druk.

Geraldine Kemper

"Ik moet het nu een beetje laten zien. Als je met Geraldine (Kemper, red.) een programma maakt heb je elkaar, dan ben je samen het gezicht. Ik ben nu in mijn eentje het gezicht en als klap op de vuurpijl zit ook mijn naam in de titel van het programma."

Maar Versteegh wil de situatie wel enigszins ontzenuwen: "Eigenlijk doe ik het niet helemaal in mijn eentje, maar samen met een kandidaat."

Wedstrijd

Die kandidaat, een BN'er, moet het in Jan is de Beste opnemen tegen de presentator. Welke wedstrijd er precies gespeeld gaat worden mag de kandidaat bepalen.

Dat de titel van het programma koren op de molen van critici is kan ook door de Rotterdammer ontkracht worden.

"Ik weet dat ik een bepaalde zelfverzekerdheid uitstraal, maar het is een titel met een dikke vette knipoog. Het leuke is: de mensen die me een blaaskaak vinden en willen dat ik verlies zullen gaan kijken in de hoop dat ik ook daadwerkelijk verlies. De mensen die me leuk vinden, hopen me te zien winnen. Ik wil trouwens al best verklappen dat ik niet alle afleveringen ga winnen."