Dit was het Entertainmentnieuws van dinsdag

Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Roy Donders bekijkt sociale media en roddelbladen niet 

Roy Donders kijkt heel bewust nooit in roddelbladen, of op sociale media. "Dan kan ik me nergens aan ergeren."

"Vanaf dag één heeft de producent tegen mij gezegd: trek je niets aan van negatieve reacties. Ik ga er nuchter mee om", aldus Donders (24).

Lees het hele artikel

Sam Smith wil even 'gewone 23-jarige' zijn

Sam Smith neemt binnenkort even een pauze van al zijn optredens en het leven in de schijnwerpers. "Ik ben drie jaar nonstop doorgegaan en het voelt goed om even een gewone 23-jarige te zijn."

De zanger gaf afgelopen weekend zijn laatste concert in de Verenigde Staten en is van plan het even rustig aan te gaan doen.

Lees het hele artikel

'Marco Borsato componeert theatervoorstelling' 

Marco Borsato en John Ewbank gaan samen de muziek schrijven voor een nieuwe theaterproductie in Theater Amsterdam. 

De voorstelling Anne stopt aan het eind van januari, zo maakte Theater Amsterdam maandag bekend. Een nieuwe Nederlandse productie volgt Anne op, maar het theater wilde daar verder nog niets over kwijt.

Lees het hele artikel

Boek Isa Hoes en dochter wordt verfilmd

Het boek Engel, dat Isa Hoes samen met haar dochter Vlinder schrijft, wordt een film. De filmrechten van het boek zijn verkocht, nog voor het boek uit is.

Hoes en haar dochter werken momenteel aan het manuscript voor het boek. "Ik had nooit gedacht dat ik überhaupt een kinderboek zou schrijven, en nu is er ook nog een filmdeal voordat het boek in de schappen ligt!", aldus de actrice in een reactie.

Lees het hele artikel

SBS6 gaat door met Utopia

SBS6 gaat door met het realityprogramma Utopia. De zender zal de opzet van het programma voor het komende seizoen niet wijzigen.

Utopia ging op 31 december 2013 van start en trekt gemiddeld 700.000 kijkers. 

Lees het hele artikel

Margriet van der Linden ontdekte 'eenzaam meisje' door schrijven roman 

Journalist Margriet van der Linden stopte ruim twee jaar geleden als hoofdredacteur van Opzij en begon aan haar eerste roman. Voor het autobiografische De liefde niet ging ze terug naar haar jeugd waarin geloof een grote rol speelde. 

De 45-jarige Van der Linden groeide op in een streng gereformeerd gezin en worstelde met haar seksualiteit. De hoofdpersoon in haar romandebuut heeft alleen haar beginletter M gekregen.

Lees het hele interview

Nielson wil Nederlandstalige muziek 'weer cool maken' 

Nielson staat in maart met zijn eigen evenement in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De zanger wil met het evenement en zijn muziek "Nederlandstalige muziek weer cool maken".

In een interview met NU.nl vertelt de zanger dat hij denkt dat Nederlandstalige muziek nu niet de eer krijgt die het verdient.

Lees het hele interview

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie