Heel Holland Bakt-winnares Sarena Solari twijfelde over deelname

Sarena Solari heeft zondagavond het derde seizoen Heel Holland Bakt gewonnen, maar het scheelde niet veel of ze had helemaal niet meegedaan. "Om nou op televisie te komen. Daar had ik wel wat moeite mee."

Dat vertelt de winnares maandag in een interview met AD.

"Kijk, bakken vind ik leuk en het programma vind ik geweldig. Bij het tweede seizoen betrapte ik mezelf erop dat ik met de kandidaten meedacht. Ik voelde toen al: hee, dat kan ik ook best", aldus Solari.

De winnares van het derde seizoen wachtte tot de allerlaatste oproep van omroep Max om zich in te schrijven. "Ik heb het laten bezinken en gedacht dat ik het gewoon moest proberen. Wie niet waagt.. nou ja. Ik heb dus gewonnen."

Menno

Solari heeft veel tijd en moeite gestoken in het bewaren van het geheim dat ze gewonnen had, aangezien de opnames van het programma al een tijdje achter de rug waren. Ze kreeg tips van de winnaar van het vorige seizoen, Menno de Koning.

"Hij heeft me uitgelegd wat ik kan verwachten de komende tijd. Ik word nu al een beetje herkend op straat en sinds de halve finale spreken mensen me ook echt aan. Dat is altijd leuk, want het is een gezellig onderwerp. Van taarten kan je alleen maar vrolijk worden."

2,8 miljoen mensen zagen zondagavond de finale van Heel Holland Bakt. Nog nooit eerder keken er zo veel mensen naar een uitzending van het programma van Omroep Max.

Lees meer over:
Tip de redactie