Er komt voorlopig geen Heel Holland Bakt met bekende Nederlanders als deelnemers.

Dat meldt Jan Slagter vrijdag op Twitter.

Comediènne Sara Kroos vroeg aan de omroepbaas of er een speciale Heel Holland Bakt-editie komt. Daarop reageerde de directeur van Omroep Max ontkennend. "De kracht van Heel Holland Bakt is dat er geen bekende Nederlanders aan deelnemen."

Wel krijgt Kroos een uitnodiging. "Als je een keer bij ons wil komen bakken, dan ben je altijd welkom", schrijft Slagter. Komende zondag vindt de finale plaats van het populaire programma.

Bijl

Janny van der Heijden hoopt dat Martine Bijl terugkeert in een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. “We hopen allemaal heel, heel erg dat ze er volgend jaar bij is als wij ook verder gaan”, zei het jurylid van de bakshow van Omroep MAX vrijdag in RTL Late Night.

Bijl werd tijdens de uitzendperiode van het huidige, derde seizoen van Heel Holland Bakt getroffen door een hersenbloeding. Alle opnamen waren al achter de rug, in overleg met Bijls familie werd besloten de vierde reeks gewoon uit te zenden. Bijl is herstellende, zei Van der Heijden vrijdag.

Voor de finale, die zondag wordt uitgezonden, had Bijl de voice-over nog niet ingesproken. Van der Heijden neemt die taak eenmalig van haar over. "Voor alle duidelijkheid, dit was een noodgreep. Er is geen enkele ambitie om wat dan ook van haar over te nemen."