Frans Bauer nodigt geen bekende gasten uit voor het nieuwe seizoen van Vive la Frans. Hij gaat samen met zijn broer Dorus op pad.

De broers trokken ruim een maand door Europa en bezochten bekenden en onbekenden in het buitenland. "Eerst zaten we voor Vive la Frans op de camping in Frankrijk en kwamen de mensen naar ons voor hun levensverhaal", vertelt Bauer

"Nu ontmoetten we mensen die we anders nooit hadden ontmoet. Je stapt in het echte leven en ziet onze beleving en door onze ogen." 

Andere kijk

Ook zijn broer Dorus is zeker te spreken over de nieuwe aanpak van het programma. “Op de camping was het ook leuk, maar nu ontmoetten we mensen die een hele andere kijk op het leven hebben. We kwamen mensen tegen die in het buitenland hun droom najagen en daar alles voor over hebben." 

"Het was heel leerzaam om dat te zien: dat als je echt iets wil je het in veel gevallen ook kunt waarmaken", vervolgt Frans Bauer.

Bauer vond het ook bijzonder om het verschil tussen de landen te proeven. "Samen op reis was ook een stukje herbeleving van onze jeugd. Vroeger waren onze uitjes beperkt tot de Efteling of de vogeltjesmarkt in Antwerpen, maar nu zijn we op zo veel bijzondere en prachtige plekken geweest waar ik eerst een ander beeld bij had."

Dromen

Naast het feit dat de broers mensen ontmoetten die hun droom waarmaakten, kwamen er voor hen zelf ook dromen uit. Zo had Dorus Bauer de langgekoesterde wens om een kijkje te nemen in de Ferrari-fabriek en wilde zijn broer graag langs de opera in Wenen en naar het huis van Pavarotti, waar ze ook naar binnen mochten. "Die man was zo’n fenomeen, en toen ik daar bij zijn graf stond, dat overigens heel klein is, was ik echt geraakt en emotioneel."

De broers kijken terug op een hele mooie reis, die toch nog enige tegenslag kende. "De Mercedes waar we eerst mee reden was er een beetje mee opgehouden, vandaar dat we deze keer met een elektrische auto op pad gingen. Helaas hadden we dat niet goed gepland want zodra we de grens over waren kwamen we geen oplaadpaal meer tegen. Dus toen hebben we de elektrische auto maar ingeruild voor een normale."

De Bauers reisden voor hun programma door België, Duitsland, Liechtenstein, Oostenrijk, Slowakije, Slovenië, Kroatië en Italië. Komende zaterdag is Frans nog op de buis met What the Frans?!