De Amerikaanse Playboy gaat stoppen met het publiceren van de bekende foto's van volledig naakte vrouwen. Volgens de uitgever zijn die achterhaald, omdat naaktfoto's op internet alom aanwezig zijn.

Dat meldt The New York Times.

Het verdwijnen van de foto's hoort bij de nieuwe vormgeving van het tijdschrift. Er zullen nog steeds vrouwen in provocerende poses te zien zijn in het blad, maar dan wel met kleding aan.

Oprichter Hugh Hefner heeft volgens de huidige baas Scott Flanders toestemming gegeven om vanaf volgend jaar maart te stoppen met het afbeelden van volledig naakte dames. Het blad zal nog wel de maandelijkse 'playmate' publiceren maar die zal minder naakt zijn. Hefner begon Playboy 62 jaar geleden.

"Je bent een klik verwijderd van elk seksueel standje dat je je kunt voorstellen. Dus het is achterhaald in dit stadium", zei Flanders dinsdag tegen The New York Times.

Daling lezers

Het lezersaantal van Playboy is van 5,6 miljoen lezers in 1975 gedaald tot 800.000.

In mei lanceerde Playboy de applicatie Playboy Now. Hierin leken de fotoshoots al niet de focus te hebben. Volgens Playboy draait de app vooral om lijstjes en verrassende artikelen. In augustus 2014 vernieuwde Playboy al zijn website die meer inzet op de algemene interesses van het mannelijke publiek.