Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Jeremy Clarkson moest naar kliniek na ontslag bij BBC 

Jeremy Clarkson heeft na zijn ontslag bij de BBC een maand lang in een kliniek gezeten.

Niet alleen het ontslag kwam hard aan bij de presentator, maar ook het overlijden van zijn moeder zorgde ervoor dat Clarkson naar eigen zeggen een kwijlend kasplantje werd. "Ik heb een maand lang in het stenen tijdperk geleefd", vertelt de 55-jarige presentator.

Lees het hele bericht

Arnon Grunberg niet welkom bij De Wereld Draait Door 

Als het aan De Wereld Draait Door-hoofdredacteur Dieuwke Wynia ligt, zal Arnon Grunberg nooit aan tafel schuiven bij Matthijs van Nieuwkerk. Grunberg beweert dat hij meerdere malen voor het programma is gevraagd.

In zijn voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant schreef Grunberg zaterdag dat hij meerdere malen als gast voor het actualiteitenprogramma was benaderd, maar de boot steeds afhield.

Hoofdredacteur Wynia laat een etmaal later via Twitter weten zich niet te kunnen herinneren wanneer Grunberg voor het laatst werd uitgenodigd. Wynia voelt zich zelfs genoodzaakt hem duidelijk te maken dat hij nooit in het programma zal verschijnen.

Lees het hele artikel

John Mayer noemt Miley Cyrus 'geniaal' 

John Mayer is fan van het nieuwe album van Miley Cyrus. De muzikant noemt de zangeres "geniaal".  "Dit nieuwe album van Miley is fantastisch. Je kunt niet proberen zoiets te maken, zoiets moet tot je komen en dan moet je niet twijfelen", aldus Mayer over het album Miley Cyrus & Her Dead Petz.

De zanger zegt totaal op te gaan in de nieuwe muziek van de zangeres. "Daarom houd ik zo van muziek. Je kunt het ene jaar de ene artiest zijn en het jaar erna iets in jezelf ontdekken en dat aan iedereen laten zien."

Lees het hele bericht

Filmstudio maakt nog zeker vier Transformer-films 

De populaire filmreeks Transformers krijgt nog zeker vier delen. Topman Steven Davis van filmstudio Hasbro heeft gezegd dat de reeks hiermee nog tien jaar vooruit kan.

''Transformers 5 is onderweg, evenals de delen zes, zeven en acht'', aldus Davis volgens BBC. Mark Wahlberg keert in het vijfde deel terug als Cade Yeagar. De film wordt in 2017 in bioscopen verwacht.

Lees het hele artikel

Wesley Sneijder 'onmiddellijk' weg bij Oranje als Yolanthe bevalt 

Wesley Sneijder is komende week druk bezig met de voorbereiding van het Nederlands elftal op de interlands tegen Kazachstan en Tsjechië, maar laat weten dat hij "onmiddellijk" terug naar huis gaat als zijn vrouw bevalt.

Hoewel Sneijders vrouw, Yolanthe Sneijder-Cabau, op 15 oktober is uitgerekend, twee dagen na de wedstrijd tegen Tsjechië, houdt de voetballer van Galatasaray rekening met alle opties.

Lees het hele bericht