Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Arnon Grunberg niet welkom bij De Wereld Draait Door

Als het aan De Wereld Draait Door-hoofdredacteur Dieuwke Wynia ligt, zal Arnon Grunberg nooit aan tafel schuiven bij Matthijs van Nieuwkerk. Grunberg beweert dat hij meerdere malen voor het programma is gevraagd.
Door NU.nl

In zijn voetnoot op de voorpagina van de Volkskrant schreef Grunberg zaterdag dat hij meerdere malen als gast voor het actualiteitenprogramma was benaderd, maar de boot steeds afhield.

De schrijver (Tirza) vergelijkt talkshows met fabrieken, waarin koeien in worst eindigen. "Toen De Wereld Draait Door voor de zoveelste keer polste of ik niet gast wilde zijn, vond ik nog een afzegging onbeleefd worden", aldus Grunberg.

Grunberg opperde vervolgens om alleen te komen als hij met presentator Van Nieuwkerk een week op een naaktstrand mocht verblijven. Maar dat voorstel leverde volgens hem geen reactie op. 

Niet uitgenodigd

Hoofdredacteur Wynia laat een etmaal later via Twitter weten zich niet te kunnen herinneren wanneer Grunberg voor het laatst werd uitgenodigd. Wynia voelt zich zelfs genoodzaakt hem duidelijk te maken dat hij nooit in het programma zal verschijnen.

"Lieve Arnon, je bent niet uitgenodigd, maak je geen zorgen, het zal ook niet gebeuren. Slaap lekker."

Grunberg houdt voet bij stuk en stelt dat hij wel degelijk is benaderd door een redacteur van het programma.


Lees meer over:
Arnon GrunbergDWDD

Aanbevolen artikelen