Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Fatima Moreira de Melo vergeeft Chantal Janzen voor belediging

Fatima Moreira de Melo vergeeft Chantal Janzen voor de sneer die ze uitdeelde tijdens het Televizier-Ring Gala zeven jaar geleden.

De ex-hockeyster bracht in 2008 een muzikale ode aan de sport tijdens het door Janzen gepresenteerde Televizier-Ring Gala. "Wat kan ze goed hockeyen, hè, die meid?", was destijds Janzens reactie.

Lees het hele artikel

Johnny de Mol zingt regelmatig 'Samen zijn' met moeder Willeke Alberti

Johnny de Mol heeft een zeer hechte band met zijn moeder Willeke Alberti. Zo belt de presentator haar regelmatig op om vervolgens samen het lied Samen zijn te zingen.

"Waar ik ook ben ter wereld, ik bel regelmatig mijn moeder en dan zingen we samen het lied Samen Zijn", vertelt De Mol. "Mijn moeder heeft nog nooit mijn verjaardag gemist."

Lees het hele artikel

'Stemsysteem Gouden Kalveren staat nog in kinderschoenen'

Het nieuwe stemsysteem waarmee vrijdagavond de Gouden Kalveren zijn uitgereikt, staat nog in de kinderschoenen. Voor het eerst werden de belangrijkste Nederlandse filmprijzen toegekend door middel van een stemsysteem à la de Oscars.

170 vakgenoten uit de filmwereld brachten afgelopen weken - in plaats van een jury - hun stem uit op onder meer de beste Nederlandse film, acteur en actrice. 

Lees het hele artikel

Musical The Lion King komt terug in Nederland 

De musical The Lion King komt terug naar Nederland.

The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994 over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt.

Lees het hele artikel

Rapper Sef wil alleen solohit op eigen voorwaarden 

Rapper Sef heeft met onder meer Broodje bakpao en Tijdmachine veel hits gemaakt, maar die nummers werden in samenwerking met andere artiesten geproduceerd. Sef zegt zeker een solohit te willen, maar alleen op zijn eigen voorwaarden.

De rapper wil niet zomaar een hit afleveren. "Als het een nummer is waarvan je diep vanbinnen weet dat het slecht is, dan neem je jezelf in de maling", aldus Sef. "Ik noem altijd De Jeugd van Tegenwoordig als voorbeeld. Die maken nummers die iedereen vet vindt, van dronken gasten in een boerenschuur tot de muziekrecensent. Zo'n hit wil ik."

Lees het hele artikel

Gezinsuitbreiding voor Syb van der Ploeg 

De vrouw van De Kast-zanger Syb van der Ploeg is opnieuw zwanger. Zijn vrouw Adriana Von Bannisseht is in verwachting van hun tweede kindje dat eind november wordt verwacht.

De 49-jarige Van der Ploeg en zijn achttien jaar jongere vrouw hebben al een dochtertje van een jaar oud. Dit meisje werd in april vorig jaar geboren. De zanger heeft al een tienerdochter uit een eerdere relatie.

Lees het hele artikel

Marvel aan de slag met sitcom 

Uitgever Marvel is samen met de Amerikaanse zender ABC van plan om een sitcom te produceren.

De Amerikaanse uitgever van stripboeken heeft inmiddels een script aangekocht dat meerdere aflevering bevat die een half uur duren. De komedieserie gaat over de overwerkte en onderbetaalde schoonmakers uit het universum van Marvel. Tot nu toe krijgt de sitcom de titel Damage Control.

Lees het hele artikel