Iedere avond bieden we een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van muziek, films en series, media, cultuur, literatuur en achterklap.

Gluckauf wint Gouden Kalf beste film

Gluckauf is de winnaar van het Gouden Kalf voor de beste film. De film van Joram Willink en Piet-Harm Sterk versloeg onder andere Bloed, zweet en tranen, De Surprise en Prins.

De film viel in totaal vier keer in de prijzen: ook de Gouden Kalveren voor Beste Camera, Beste Regie en voor Beste Scenario gingen met de makers van Gluckauf mee naar huis.

Martijn Fischer (Bloed, Zweet en Tranen) en Georgina Verbaan (De Surprise) mochten de Gouden Kalveren voor Beste Mannelijke Hoofdrol en Beste Vrouwelijke Hoofdrol in ontvangst nemen. Hadewych Minis en Raymont Thiry wonnen het gouden beeldje voor hun bijrollen in Bloed, Zweet en Tranen.

Lees het hele bericht | Bekijk een overzicht van alle winnaars

Landelijke tour twee Rembrandts nog steeds mogelijk

Een landelijke tour met de twee Rembrandts die Nederland en Frankrijk samen willen kopen "behoort nog steeds tot de mogelijkheden". 

Het idee van een tour werd geopperd door het Rijksmuseum toen dat nog in de race was voor de aanschaf van beide portretten uit 1634. Volgens dat plan zouden de schilderijen in elke provinciehoofdstad vier dagen komen te hangen.

De huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit komen volgens de nieuwste plannen nu afwisselend in het Rijksmuseum en het Louvre in Parijs te hangen.

Lees het hele artikel

Thijs Römer wil nooit meer trouwen

Acteur Thijs Römer wil nooit meer trouwen. "Nee, absoluut niet. Dat doe je één keer, en om dat nou weer in de herhaling te gooien."

"Ik vond het fantastisch en heb het in volle overtuiging gedaan. Het is geweldig mooi geweest, maar ik zie dat niet nog een keer gebeuren." Op de vraag of hij zich ooit nog zal laten overhalen door een leuke vrouw, antwoordt Römer: "Tot op heden niet. Collega's raadden me toevallig wel net aan om op Tinder te gaan, maar ook dat is geen optie voor mij." 

Lees het hele bericht

Guus Meeuwis heeft geen concurrenten

Op 9 oktober verschijnt Morgen, het nieuwe en tiende studioalbum van Guus Meeuwis. Voor de totstandkoming moest de Brabander 'noodgedwongen' met bekende artiesten samenwerken.

De vaste schrijfgroep rondom Meeuwis was door eigen projecten niet in staat het complete album in elkaar te zetten. Voor de 43-jarige zanger vormde dat echter geen probleem, maar juist een kans om samenwerkingen aan te gaan met bekende Nederlandse collega-zangers.

Lees het hele artikel