Actrice Marian Mudder heeft "enorm spijt" van haar deelname aan het programma Sterren Springen. "Het was lelijke televisie. Het ging om het effect van BN'ers die plat op hun bek gaan."

Dat zegt Mudder vrijdag in een interview met De Volkskrant.

"Dit klinkt suf, maar ik vergeet altijd een beetje dat het op tv komt", aldus de actrice. "Ik zat net in de eindfase van mijn derde boek, ik liep op mijn tandvlees, en toen belden ze. Ik dacht: wat heerlijk, afleiding. Elke dag naar het zwembad."

"Ik kwam ook vol energie terug van de trainingen, ik kon met frisse moed verder schrijven. Maar bij de opnamen heb ik ervoor gezorgd dat het na één duik klaar was. Ik wilde er zo snel mogelijk uit."

De hel

Over haar deelname aan Expeditie Robinson is Mudder wel te spreken. "Het was een fantastische ervaring. Alle zekerheden nemen ze je af. Je zit op een eiland met anderen die je niet hebt uitgekozen dat is voor mij de definitie van de hel. Maar ik wilde nagaan of ik dit wel aankon."

"Enkele jaren geleden heb ik een burn-out gehad. Het herstel heeft me mentaal sterk gemaakt. Dit was een test of dat echt zo was of dat ik alleen beter was in het vermijden van stress. Nee, ik doe het niet om in beeld te blijven. Zeker in dit programma niet. Ik zie er niet uit!"