Jochem van Gelder maakt voor SBS6 programma's als Het beste idee van NederlandBonje met de Buren en vanaf 7 oktober Waarom wachten?, maar eigenlijk wil de presentator toch het liefst nog een familieshow maken. "Ik zou het wel weer aandurven."

In een interview met NU.nl vertelt de presentator met SBS6 te praten over de mogelijke show.

"SBS heeft veel vertrouwen in me en het is fijn dat ik zoveel mogelijkheden krijg. Een programma als Praatjesmakers, maar dan aangepast naar onze tijd en naar de kijker van SBS6, ik denk dat dat heel goed kan werken."

Van Gelder maakte van 2000 tot 2010 het amusementsprogramma, waarbij hij in gesprek ging met kinderen en sprak over alledaagse onderwerpen. Na zijn vertrek bij de NCRV probeerde de presentator het in 2012 nog eens met Alles Kids, maar het succes van Praatjesmakers evenaarde hij met een soortgelijk programma niet meer.

"Ik mis het inmiddels wel en ben er van overtuigd dat er publiek voor is. We hebben het er over, maar niets is nog zeker. Ik zou het in elk geval wel weer aandurven, ik denk dat de tijd er rijp voor is."

Waarom wachten?

Hoewel de plannen voor een nieuwe studioshow nog onzeker zijn, is de presentator in elk geval vanaf 7 oktober bij SBS6 te zien in het nieuwe programma Waarom wachten?, waarin mensen de kans krijgen familieleden, vrienden en collega's te bedanken.

"Het is heel integer: tegen de mensen zeggen dat ze belangrijk voor je zijn en ze daarvoor bedanken. Het zijn pure, eerlijke en hele herkenbare dingen die mensen tegen elkaar zeggen. En het is niet zo dat het allemaal heel zwaar en verdrietig is: ook voor kleine dingen wil je soms je bedankje uitspreken."

Hulptelevisie

Hulptelevisie wil de presentator het niet noemen: de mensen worden enkel ondersteund in wat ze normaal gesproken ook al zouden doen. "Maar ze kunnen het grootser aanpakken, omdat die televisiecrew er bij is, kunnen we ze helpen om het op een bijzondere plek en op een bijzondere manier te doen."

Van Gelder zegt dat hulptelevisie vaak wordt aangedikt en dat hij dat met zijn programma's, zoals Waarom wachten, maar ook Bonje met de Buren probeert dat uit de weg te gaan. "Een programma als Hotter than my Daughter, daar zitten heel extreme gevallen bij. Wij blijven dichter bij de mensen, zodat iedereen zich er in kan herkennen. Op een gegeven moment hebben mensen die extreme situaties wel gehad."

De presentator denkt dat zijn nieuwe programma nog heel lang mee kan. "Mensen zien het en denken: ik wil dat ook! We kunnen er zo tien seizoenen mee vullen. Ik zie dat wel zitten."