BNN werkt aan een vervolg op De Lama's. De succesvolle improvisatieshow van de omroep wordt in november opgevolgd door het programma Alpacas.

Dat maakt de omroep dinsdag bekend in een persbericht.

Zes onbekende komieken gaan onder begeleiding van Sophie Hilbrand improviseren op suggesties van het publiek. Volgens de omroep is er het afgelopen jaar hard gewerkt om de zes leden klaar te stomen voor de shows.

"We hebben de eerst try-outs achter de rug en ik heb me echt bescheurd van het lachen. Wat een feest om bij deze groep comedians op de eerste rij te mogen zitten. Ze zijn zó snel, en zo grappig! Ik vind het te gek dat BNN weer als platform kan dienen voor nieuw komedietalent", aldus Hilbrand in een verklaring.

Opnames

Alpacas is vanaf 2 november om 21.30 uur te zien bij NPO3. Opnames vinden op 20 en 22 oktober plaats in het Posttheater in Arnhem.

De Lama's was van 2004 tot en met 2008 te zien bij BNN en zorgde voor landelijke bekendheid voor comedians Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge, Arie Koomen en Sara Kroos. Destijds presenteerde Patrick Lodiers het programma.