De organisatie van de Televizier-Ring Verkiezing weerspreekt de kritiek van Omroep Max-baas Jan Slagter op de stemprocedure: "De kijker bepaalt op welk programma hij stemt. Daar kan niemand invloed op uitoefenen."

Dat zegt Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier tegen RTL.

Slagter reageerde totaal verbaasd toen bleek dat het programma Heel Holland Bakt niet was genomineerd voor een Televizier Ring: "Een programma waar meer dan 2,3 miljoen mensen naar kijken en hoge waardering krijgt!!", aldus Slagter.

"Stemmen is achterhaald en voor ouderen zeer gebruiksonvriendelijk."

Volgens De Goeij haalde het programma echter wel de top 5, maar kreeg het net te weinig online stemmen om een nominatie te ontvangen.

Duidelijk

Ook is de stemprocedure volgens De Goeij meer dan duidelijk. "Voor mensen die desondanks tegen problemen aanliepen bij het stemmen hadden we zelfs een heel belteam paraat om te helpen."

Maandagavond werd bekend dat SynDROOM, Expeditie Robinson en Streetlab nog in de race zijn voor de prijs van beste Nederlandse televisieprogramma. Op 15 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het vijftigste Gouden Televizier-Ring Gala.