Het jodendom krijgt vanaf volgend jaar een plek in de programmering van de Evangelische Omroep (EO). Vanaf 2016 maakt de Joodse Omroep geen deel meer uit van het publieke bestel. 

Daarom is in overleg met de joodse geloofsgemeenschap besloten ''het geluid en de identiteit van de Joodse Omroep een plek te geven binnen de EO''.

Volgend jaar verdwijnen de kleine levensbeschouwelijke omroepen. De EO vindt ze echter passen bij de verscheidenheid van het publieke bestel.

''Als christenen voelen we ons in het bijzonder verwant met het geluid van de Joodse Omroep'', zegt EO-directeur Arjan Lock. ''Wij willen ons er dan ook voor inzetten om dat geluid blijvend te laten horen.''

Erkennen verschillen

Dat de missie van de EO en de Joodse Omroep niet hetzelfde zijn, is nooit een lastig thema geweest. ''We erkennen de verschillen en geloven dat wij vanuit onze betrokkenheid en wederzijdse relaties op een goede manier garant kunnen staan voor het in alle vrijheid laten horen van het geluid van de diverse joodse geloofsgemeenschappen.''