Syndroom, Expeditie Robinson en Streetlab zijn de drie televisieprogramma's die zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. 

Dat is maandagavond bekendgemaakt in de uitzending van RTL Boulevard.

Johnny de Mol, Jeroen van Koningsbrugge en Humberto Tan zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster, voor beste televisie-man. Voor de Zilveren Televizier-Ster televisie-vrouw zijn Chantal Janzen, Floortje Dessing en Geraldine Kemper in de running. 

De Televizier Aanstormend Talent Award gaat dit jaar naar Luuk Ikink, Jan Versteegh of Arjen Lubach. De prijs voor het beste kinderprogramma, de Gouden Stuiver, gaat naar Brugklas, Puberruil of Freeks Wilde Wereld.

Gala

De winnaars worden op 15 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat live wordt uitgezonden op NPO 1. Vorig jaar won Flikken Maastricht de Gouden Televizier-Ring.

Syndroom en Expeditie Robinson zijn programma's van RTL. Streetlab wordt gemaakt door de KRO-NCRV. Net als Syndroom zat Expeditie Robinson al eens eerder bij de laatste drie kandidaten. Dat was in 2004. Streetlab debuteerde vorig seizoen op de Nederlandse televisie.

Programma's

In Syndroom (RTL4) probeert Johnny de Mol ambities, dromen en fantasieën van mensen met een verstandelijke beperking te realiseren. Expeditie Robinson (RTL 5) is een realityserie waarin zestien mensen proberen te overleven op een onbewoond eiland. In Streetlab testen vier jeugdvrienden elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties, altijd in het kader van een sociaal experiment.

Het is de vijftigste keer dat de Televizier-Ring wordt uitgereikt. Kijkers droegen twintig programma's voor, net als de redactie van het blad Televizier. In september kon worden gestemd, en uiteindelijk gebeurde dat het vaakst op Syndroom, Expeditie Robinson en Streetlab.