Het nieuwe seizoen van de succesvolle podcast Serial gaat over de zaak rond de omstreden Amerikaanse sergeant Bowe Bergdahl, die jarenlang werd vastgehouden in Afghanistan.

Dat schrijft The New York Times. Een woordvoerder van Serial wil nog niet bevestigen dat er een onderwerp is gekozen. "De laatste paar maanden zijn er verschillende verhalen geweest over seizoen twee en drie van Serial."

Ook is niet bekend wanneer de nieuwe reeks afleveringen beschikbaar zijn. 

De serie wordt geproduceerd door Mark Boal, bekend van films als Zero Dark Thirty over het opsporen en pakken van Osama Bin Laden. Boal werkt ook aan een film over de sergeant.

Aanklacht

Volgens zijn collega-soldaten was hij een deserteur. Hij zou meerdere keren hebben kunnen ontsnappen. Hij werd in maart officieel aangeklaagd

Bergdahl verliet in 2009 zijn post in Afghanistan en werd gevangengenomen door de Taliban, die hem na vijf jaar ruilden tegen vijf gevangen Talibanfiguren. 

De eerste twaalf afleveringen van Serial gingen over de moord op de 18-jarige student Hae Min Lee. De podcast werd een groot succes en werd 80 miljoen keer gedownload.