Piers Morgan vindt dat zijn collega's interviews met Robert De Niro voorlopig moeten boycotten. De journalist noemt de acteur een "nachtmerrie" en een "arrogante klootzak".

Morgan schrijft in zijn column voor Daily Mail dat De Niro al lang niet meer "de geweldige acteur is, die hij ooit was" en dat hij zich beter zou moeten gedragen.

"De Niro doet nog steeds alsof hij de koning is, het beste van het beste, nummer 1. En nergens zie je die arrogantie beter naar voren komen, dan in zijn omgang met journalisten", aldus Morgan in zijn column.

De Niro liep afgelopen week kwaad een interview uit met de Britse journaliste Emma Brockes. De vraagstelling van de journaliste zou een "negatieve lading" hebben gehad en daarbij zou ze minzaam hebben gereageerd op de acteur.

'Nachtmerrie'

"Als ik haar was geweest, had ik hem een flinke tik uitgedeeld", aldus Morgan, die verder vertelt de acteur zelf ook eens te hebben geïnterviewd en daar geen goede herinneringen aan te hebben.

"De Niro was een nachtmerrie. Op bijna iedere vraag die ik stelde, gromde hij 'ik weet het niet', 'daar kan ik niets over zeggen' of 'dat is een grote vraag', om vervolgens zijn schouders een beetje op te trekken en niks te zeggen. Het is alsof hij trots is als hij zich kan gedragen als een arrogante klootzak."

"Iedere journalist in de wereld zou het eens moeten zijn en hem niet meer interviewen, meteen. Geef de man wat hij wil. Al denk ik dat hij dat eigenlijk niet wil. Want onder dat arrogante, chagrijnige gegrom, zit nog steeds een man die niets liever wil dan de sterrenstatus hebben die hij ooit had."