Herman van der Zandt stapt over van NOS Nieuws naar NOS Sport. Van der Zandt neemt de plek van de recent vertrokken Jack van Gelder in.

Van der Zandt wordt volgens de NOS niet alleen het gezicht van de sportuitzendingen, hij zal ook worden ingezet bij het programma NOS Langs de Lijn.

"Herman is niet alleen een sportkenner, maar bovenal een goede journalist en presentator", zegt NOS Sport hoofdredacteur Maarten Nooter.

"Iemand met een eigen stijl en ervaringen op radio én televisie. En bovendien zeer allround: goed in de studio én op locatie; goed met de autocue, maar ook zonder. Met Herman erbij zijn we niet alleen weer op sterkte, maar vooral ook op niveau."

'Eigen stijl'

Van der Zandt werkt sinds 1999 voor NOS Nieuws. Eerst voor de radio en sinds 2006 is hij ook op televisie te zien als presentator van het NOS Journaal.

De nieuwslezer kreeg bekendheid als de 'schermman' door zijn vlotte presentatie van de uitslagen met zijn touchscreen tijdens verkiezingsuitzendingen. Daar was hij eerder dit jaar al mee gestopt. Zijn NOS-collega Dionne Stax heeft deze taak overgenomen.